Datum Kategori nyheter

Er nye webmaster Marcus vill ta tillfället i akt att avtacka sin företrädare Curt, som gjort ett strålande arbete under många år och också varit mycket hjälpsam under sjösättningsfasen. Ifråga om rapp uppdatering sätter Curt ribban ganska högt. Jag ska göra mitt bästa, men jag har svårt att lova att alltid vara lika snabb och effektiv.

Den nya hemsidan skiljer sig som synes en del från den tidigare. Rapporter från enskilda speltillfällen har nu mer form av bloggposter. Den använder också en del teknik och möjligheter som inte fanns när Curt började. Exempelvis anpassar sig nu layouten automatiskt till små skärmar, som mobiltelefoner, och det finns en sökfunktion. Det är också enkelt att byta ut enskilda komponenter, som parti- eller bildvisare, om det skulle visa sig önskvärt.

Innehållet är huvudsakligen detsamma som förut. Det som försvunnit är framför allt sånt som ingen använde (t ex gästboken), sånt som finns bättre på annat håll (t ex problem och partier utan anknytning till klubben), och sånt där arbetsinsatsen i mina ögon överstiger intresset (t ex årets parti). Den som ändå undrar vart den trevliga texten X tog vägen kan läsa mer i Readme, så länge den är kvar. För det mesta hittar man nog X, bara man letar lite (t ex med sökfunktionen).

Det har också blivit mycket enklare än förut att integrera bilder, hela partier eller intressanta ställningar, kommentarer etc, och jag vill gärna uppmuntra alla hågade att bidra med sådant. Inskickade partier ska (helst) vara i pgn-format; jag ska i sinom tid sätta ihop en liten vägledning i hur man själv kan åstadkomma sådana.

Synpunkter och önskningar för framtiden mottages tacksamt (webmaster@visbyschack.se).

nöjsam läsning önskar

Marcus