I helgen spelades de avslutande två ronderna i årets allsvenska säsong. På lördagen spelade VSK mot Kungstornet III , en match som vanns med 6-2 efter vinster för Gabriel, Emilia, Rogert, Michael och Buster. Mattias och Roger spelade remi medan Lennart förlorade. Noterbart från matchen var den något annorlunda spellokalen, vid Spånga gymnasiums djurinstitution, där bland annat ett par stora sköldpaddor kröp omkring utanför toaletten! Anmärkningsvärd var också Michaels vinst då han konstaterade att han kunde sätta motståndaren matt inom tre drag och kalkylerade på om det fanns någon ännu effektivare fortsättning, samtidigt som motståndarens mobil ringde och denne blev diskvalificerad.

På söndagen vann VSK mot Hässelby med 5-3 efter segrar av Mattias, Gabriel, Roger, Michael och Joel. Förluster för Emilia, Lennart och Buster. Det lilla hopp som fanns till serieseger i den händelse redan avsågade bottenlaget Stockholms SS V skulle slå Kristallen II visade sig vara förgäves eftersom Kristallen vann den matchen med klara 7,5-0,5. Genom sin seger lyckades Gabriel med den imponerande bedriften att vinna samtliga sina sju partier i Allsvenskan, med den fenomenala prestationsrankingen 2767 !

Förargligt med andraplatsen, men sätter man resultatet i perspektiv så är det klubbens bästa placering i seriesammanhang så långt det går att följa historiken på SSF:s hemsida (från början av 1970-talet). Ett stort tack till alla inblandade!