Datum Kategori nyheter

Som en nyhet har Visby SK under säsongen 2023-24 grupperats med smålandslagen, i div II grupp 7 . . Det finns fördelar och nackdelar med det. Färjeförbindelserna till Oskarshamn är inte lika bra som till Nynäshamn. Å andra sidan har i alla fall denna säsong många lag varit villiga att förlägga både både borta- och hemmamatcher till Oskarshamn, i något som liknar sammandragen i Elitserien. Så ett stort plus är att vi, när vi väl är på fastlandet, kan företa resorna till fots. Och om inte annat är det ju roligt att möta nya klubbar och ansikten.

En annan experimentell nyhet för detta år är att laget som heter Visby SK i tabellerna i själva verket är en allians mellan Visby och den nybildade klubben Hemse ASK. I teorin, om kanske inte i praktiken, har vi ett av de starkaste lagen någonsin.

Fösta gången i elden för den nya alliansen var en dubbelmatch mot Oskarshamns SS och Rödeby SK . Eller snarare: en planerad dubbelmatch. Lördagsmorgonen bjöd på storm och inställda färjor, och det stod klart att matchen mot Oskarshamn inte skulle bli av. Vinden avtog efterhand och vi kom till sist iväg på lördag kväll, så att vi i alla fall kunde möta Rödeby. Det var en tuff inledning -- Rödeby har ett starkt lag (bland annat 1974 års svenske mästare Magnus Wahlbom på andra bord) och vi föll också med 5.5 -- 2.5. Det fanns eventuellt någon halvpoäng mer att hämta, men förlusten var inte mycket att orda om.

Den inställda matchen mot Oskarshamns SS kommer att spelas helgen 13-14 januari.