Datum Kategori nyheter

Helgen 18-19/3 spelade vi de två avslutande ronderna i allsvenskan. Det var två matcher utan stor betydelse -- det stod klart redan efter fem ronder att Wasa SK II skulle vinna serien överlägset, och också att nedflyttningen skulle gälla antingen Eskilstuna eller Stockholms SS IV. Å andra sidan blev ju dessa två matcher ett utmärkt tillfälle för våra många nya unga spelare, denna gång representerade av Albin, Anthony, Ingemar och Kasper, att skaffa sig lite erfarenhet av klassisk tidskontroll utan press.

På lördagen mötte vi Södertälje SS. Det blev förlust med 2-6, men särskilt glädjande var Ingemars och Anthonys remier mot mycket högre rankade motståndare. I själva verket hade Ingemar goda vinstchanser med en kvalitet över, och nästa gång kommer motståndaren inte undan. Individuella resultat på schack.se

På söndagen var det dags för Stockholms SS IV, som har legat sist i tabellen säsongen igenom. Vi trodde före matchen att motståndarlaget inte hade mycket att spela för, men det visade sig felaktigt: om Stockholms SS IV vann och Eskilstuna förlorade skulle de förstnämnda hänga kvar i div II. SSS hade följaktligen mönstrat säsongens starkaste lag och vi föll även denna dag med 2-6. Denna gång var siffrorna dock mindre välförtjänta, tyckte vi; Anthony missade pjäsvinst och förlorade till sist, Lennart hittade ingen väg att ta hem ett löparslutspel med två merbönder och Anders stod länge fint men förlorade slutligen. Individuella resultat för slutronden och seriens slutställning.