Visby SK har arrangerat sin första klubbtävling någonsin över nätet, något som lockade 15 personer till deltagande. En av fördelarna med att spela online blev tydlig då det bland deltagarna fanns två spelare från Polen, en från Turkiet, en fjärde person satt på ett tåg i Tyskland och en femte på en flygplats. Dessutom medverkade ett par tidigare klubbmedlemmar från fastlandet. På det hela taget blev det ett uppskattat arrangemang som säkerligen kommer att följas av fler.

De båda favorittippade polackerna motsvarade förväntningarna och vann dubbelt, Michal Bartel (användarnamn Ratbel) före Dawid Czerw (Dczerw). Trea kom Marcus Uneson (seeinghen), fyra Henrik Boström (hbmhbm), femma Mattias Sollerman (MattiasSollerman). Fullständiga resultat går att finnas hos lichess.

Vår klubb har en permanent url på lichess: https://lichess.org/team/visby-schackklubb.