Årets julblixt hade hela nio priser och som en händelse lockade tävlingen just nio deltagare. Alla mötte alla i var sitt vitt och svart parti. Betänketiden var som vanligt 3 minuter med 2 sekunders tilläggstid.

Med två dubbelronder kvar att spela såg Mattias, som hittills inte tappat något poäng, ut att ta hem segern komfortabelt. Två överraskande förluster mot Curt öppnade dock upp för Roger som därmed bara låg en halvpoäng efter och dessutom skulle möta just Mattias i sista ronden.

Efter två nervösa partier stod Mattias som segrare med totalt 14 poäng av 16. Med detta kammade han hem den åtråvärda gräddosten. Roger och Nezar slutade båda på 11,5 poäng och norpade åt sig var sin ask chokladkonfektyr. Curts starka avlutning gav honom 11 poäng och en burk inlagd sill. Michael får med sina 8,5 poäng berika årets julbord med en hel flaska julmust. Fullständiga resultat går att finna på SSF's hemsida .

Därmed vill Visby Schackklubb önska alla en god jul och ett gott nytt år. Vi ses igen 9 januari och gör upp om Kjell Blomqvist och Hartvig Larssons vandringspriser.