I år spelades sex sommarblixtar på ön, med varierande framgång för klubbens spelare. I den första deltävlingen deltog lyckades Buster bäst då han kom trea med 5/10. I den andra tävlingen var Michael ensam representant från klubben och kom fyra med 3/8. I den tredje tävlingen tog VSK en dubbelseger då Roger vann på 7,5/10 och Gabriel kom tvåa med 7 p. Rogers seger imponerade då två 2100-spelare och en 2000-spelare var med i startfältet. I sommarblixt 4 deltog ingen spelare från VSK. Sommarblixt 5 samlade hela 14 startande, varav hälften var från VSK. I hård konkurrens lyckades Gabriel bäst då han kom trea med 10/13. I den sista tävlingen slöts sommarblixtcirkeln då Buster, precis som i den första tävlingen, kom trea med 5/10.

Även snabbschackstävlingen Tenntornet Cup har spelats under sommaren. Gabriel lyckades där bäst av VSK:arna då han kom femma med 4,5/7.