Visby spelade dubbelmatch på fastlandet den andra helgen i januari. På lördagen mötte vi tabelljumbon Solna , som dittills sammanlagt fått ihop 3.5 partipoäng på sina tre matcher. Efter ett par timmars spel såg också läget relativt gott ut.

Men i schack kan många oväntade ting inträffa, även på långt högre nivå än Allsvenskans division II:3 . På ett par bord tappade vi mot slutet snöpligen vinst till förlust eller remi, och matchresultatet blev en knapp förlust.

På söndagen mötte vi serieledande Wasa II, ett starkt lag även i vanliga fall och denna gång dessutom med inlånade extraspelare från Lettland på toppborden. Det blev en ganska ensidig affär -- redan efter någon timme var det tydligt åt vilket håll det lutade. En av de få sakerna att glädjas åt var Mirs fina spel i kungsindiskt, med en överlägsen ställning mot en mycket högre rankad motståndare. Tyvärr hittade Mir inte riktigt vinstvägen och det långa och hårda partiet slutade till sist remi.

Så efter en häpnadsväckande god säsongsinledning har vi höstat in tre raka förluster, och vi behöver i alla fall ett par poäng i de sista matcherna för att vara säkra på nytt kontrakt.