Bengt stod för temat i torsdagens snabbschacksturnering. Han beskriver själv upplägget:

Vi har spelat en lite annorlunda tematurnering ikväll, med 6 deltagare alla mot alla och två 10-minuterspartier i varje rond, så att båda spelarna får pröva på en föreskriven öppning från båda sidorna av brädet. Det annorlunda låg i att vi inte hade valt fem aktuella öppningar bland stormästare, som vi brukar. Istället föreläste jag lite grann om hur man som måttligt spelstark klubbspelare kan bygga upp en spelöppningsrepertoar. Jag puffade för en princip, som jag alltid har tillämpat själv, nämligen att man ska välja ut några få öppningar, som man försöker lära sig ordentligt, och i alla andra öppningar leta rätt på "smala" varianter - korrekta men sällan spelade – som man kan lära sig med måttlig ansträngning och sedan kanske t o m kan bättre än de som regelbundet spelar de vanliga varianterna i samma öppning.

Jag har inte spelat själv ikväll, bara introducerat före varje rond en sådan smal variant, som jag brukar spela själv, sett på hur folk fortsatte från den givna utgångsställningen och kommenterat efter varje rond, bl a visat mer än i introduktionen av hur man brukar fortsätta.

Roger vann turneringen med poängförlust endast mot Mattias, som kom tvåa.