Bengt kommenterade sitt parti mot Mattias i VM rond 2 . Gör gärna som han! Det är roligt med partier på hemsidan, men det är nu ett tag sedan någon velat publicera.

Om man vill visa sina ljusaste eller mörkaste stunder väljer man själv, liksom ambitionsnivån på kommentarerna -- inklusive inga kommentarer alls om man har spelat ett intressant parti men inte har riktigt tid att analysera det. Man kan också starta från en intressant ställning i mitt- eller slutspel, om man vill hemlighålla sina öppningsval för kommande motståndare (t ex i Allsvenskan ;-) ).

För den som vill bidra: jag vill ha partier och ställningar, med eller utan kommentarer, i formatet pgn. Det är svårt att producera felfria pgnfiler utan hjälpmedel, men lyckligtvis lätt om man använder något av flera tillgängliga verktyg. Allra enklast är kanske att kommentera partier direkt i webbläsaren (och sedan kopiera pgn-resultatet och mejla det till mig). Man kan då använda t ex nedanstående pgneditor från caissa.com (fanns också med på gamla hemsidan om nån tycker den ser bekant ut).

PGN Editor Chess Tool
Den kanske smidigaste lösningen är att använda editorn i ett separat popupfönster (kan eventuellt kräva att någon inställning för popupfönster måste ändras i webbläsaren): pgneditor (popup). En länk till denna popupversion finns i högerspalten för framtida referens.