Oskarshamnsresan, som ju var en ny idé i klubben, blev mycket lyckad förutom att vi fick stryk i vänskapsmatchen mot Oskarshamns SS (http://www.oskarshamnsschacksallskap.se). Men vi hade trevligt med blixtspel, schackproblem och partigenomgångar på båten och vi fick en rejäl genomkörare i långschack för KM och allsvenskan. Det första långpartiet efter sommaren brukar annars kännas lite osäkert! Det låter som om Oskarshamn kan komma på svarsvisit nästa år!

Vi var 9 seniorer och 2 juniorer i vardera laget. Seniorerna spelade med allsvensk betänketid, 40 drag på 2 tim och resten av partiet på en timme, dvs max 6 timmar (bara Calles parti blev längre än 4 tim). För juniorerna kom vi överens om att de skulle spela hela partiet på 2x1,5 timme, dvs max 3 tim. De kan ändå inte riktigt utnyttja den längre betänketiden. Varje junior spelade istället två partier. Först hade båda våra juniorer vit, sedan bytte de motståndare och spelade svart. Seniorerna förlorade med 2-7, juniorerna vann med 3-1. Sammanlagt förlorade vi med 5-8! Calle stod längst på benen! August tog 40% av klubbens poäng!