Bengt Gällmo skriver: Jag blev till slut den ende från VSK som spelade SM, sedan först Mattias och Roger J hoppat av, sedan även André. Det gick bra för mig. Jag vann min grupp med 4 vinst, 2 remi och 1 förlust, och blev uppflyttad till klass I, låt vara efter en särskiljning som jag själv tycker är konstig. Jag kom på samma poäng som Eva Johansson från Alingsås och hon hade skåpat ut mig i vårt inbördes möte, men i SSFs särskiljningsregler räknas inte inbördes möte! Jag vann gruppen eftersom hon hade tagit fler av sina poäng mot de sämst placerade motståndarna än jag! Det är faktiskt första gången jag vunnit en klass II-grupp i SM. Jag har blivit uppflyttad till klass I 3 gånger förut, men då på andra sätt.

Här kommer ett av mina bättre partier som smakprov

Mats Liljenberg, Luleå (1725) -- Bengt Gällmo, VSK (1686), 2010.??.?? SM 2010