VSK spelade 10-11 mars sina två avslutande bortamatcher i allsvenskan 2017/18 på Stockholms schacksalonger. Vi saknade Gabriel och Roger, men gjorde ändå en hyfsad insats.

På lördagen besegrade vi knappt SK Rockaden IV med 4.5-3.5, efter vinster av Lennart, Micke och Marcus och remier från Mattias, André och Rogert. Vinsten var kanske inte helt rätlinjig hela tiden (men det var väl å andra sidan inte förlusten mot tabelljumbon Solna i rond 4 heller).

På söndagen var det dags för Stockholms SS III. Inledningen av matchen blev katastrofal: hemmalaget fick 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 -- efter, ska det sägas, besynnerliga bortsättningar på ett par bord. Vi vann dock de tre sista partierna (Mir, Mattias, Marcus) för en hyfsning av siffrorna till 5-3.

Av större betydelse är att vi (faktiskt redan efter den första poängen på lördagen) säkrade nytt kontrakt. Säsongsresultatet blev tre vunna och fyra förlorade matcher. Mot tabelltopparna hade vi denna gång inte mycket att sätta, och mot bottenlagen vann vi stort. Av en slump kom båda dessa storsegrar i de två första ronderna, så kanske skruvades förväntningarna upp omotiverat snabbt (vi tog 14 partipoäng den första helgen och sedan sammanlagt 12.5 på resterande fem ronder).

Totalt sett ska vi dock vara nöjda med säsongen. Särskilda utropstecken är Gabriels (2.5/3) och än mer Mattias (5/7) fina resultat på toppborden, som gav TPR på 2246 resp 2240.