Ödet ville att vi skulle möta huvudkonkurrenten Södertälje SS i allsvenskans sista rond. Vi låg en matchpoäng före i tabellen och 4-4 skulle alltså räcka för serieseger i div III:3, med uppflyttning till div II. På pappret var vi också favoriter, med bättre ranking på alla bord utom det första.

Södertälje fick emellertid en god start efter bortsättningar av både Bengt och Marcus. Mattias och André vann säkert och Lennart stod på vinst, men ett tag såg det ut som om både Gabriel (svår ställning och ingen tid) och Micke (slutspel L med svaga bönder och passiv kung mot S) kunde förlora och det var inte självklart att Rogers terrängfördel i tornslutspel skulle räcka till vinst.

Vi hade dock flytet på vår sida (och var naturligtvis hjälpta av att 4-4 var gott nog). Roger vann sitt slutspel och efter en missbedömning av motståndaren fick Micke till och med de bättre chanserna innan spelarna enades om remi. Gabriel kämpade länge i tidsnöd men kunde inte hålla partiet. Då hade vi dock redan nått 3.5-3.5, med enbart Lennarts parti kvar. Han stod i det läget överlägset men tillät som god lagspelare dragupprepning. En spännande avslutning på serien!